30 april 2016
14:00

MD FF Köping

MD FF Köping hemma 1-2

Ja inga träd får växa upp till himmelen och nu kom till slut den första förlusten sen 19 Maj ifjol när vi gästades av Köping.
Detta i en match som präglades av osäkert försvarsspel från bägge lagen samt tyvärr även av en domare som troligen inte gjorde sin livs match.
Att försvarsspelet var osäkert kan kanske till viss del förklaras av att planen var till synes lös i ytan men det var alldeles för många tjurrusningar och lösa pass i farliga lägen för att man ska vara nöjd.
I efterhand kanske vi skulle valt konstgräset istället då vi har lite träning på naturgräs bakom oss.
När det gäller domslut finns det naturligtvis i bakgrunden hur man ser på situationerna men många dedömningar var konstiga o en helt horribel..
När en mittback ska rensa upp en boll o får snedträff så den seglar upp i luften o sen i den hårda vinden blåser tillbaka till målvakten som tar ner den bedöms som medvetet bakåtspel så undrar man om man drömmer.
(domares förklaring var att ska man rensa får man slå iväg bollen annorlunda ?????) Skulle önska se den mittback i champions league som kan kalkyera motvind etc med en medveten snedträff så bollen kommer till målisen.
Troligtvis finns det många som tvivlar på min förklaring över situationen men det ska finnas video på matchen och då bör man få se det hela o mer därtill.
Om detta nu ska bestraffas som medveten bakåtpassning tycker jag att Robin ska åka ut på turne med sitt mästerstycke men tyvärr tror jag den turnen blir kort för får han 1000 chanser till så kommer inte bollen hamna hos målvakten.
Innan ni hoppar på mig för att jag är enögd kan jag säga att jag inte är ensam om dessa åsikter för det fanns neutrala personer med domarkort på läktaren som till fullo höll med.

Från start var det som tidigare sagts darrigt försvarsspel vilket gjorde att det kunde stått 2-2 redan efter 10min då vi kom runt på kanterna och fick in fina inspel som var nära att hitta rätt medans Köping fick två frilägen som gav en räddning på mållinjen och ett ribbskott.
I 14:e minuten kom så första målet efter att Robin hamnat i en man man duell mot deras toppforward. Köpingspelaren försökte sig på en dragning men bollen rann iväg för långt så situationen verkade över men han fortsatte frammåt.
Han sökte eller fick kontakt med Robins ben och mycket rutinerat föll han med straff som följd. Samma rutin visade han flera gånger då han fixade några frisparkar i farligt läge och en billig varning på Nikola.
Minuterna senare får Haris efter väggspel med Micke friläge men målisen räddar. Den efterföljande hörnan blir farlig då Mohammed vinklar bollen mot mål men målvakten gör ännu en kanonparad.
Den viktiga kvitteringen kommer ändå ganska snart när Dusan från ca 25met mycket snyggt sätter en frispark.
Resten av halvleken fram till slutminuterna blev sen en tillställning med ställningskrig och många konstiga passningar o domslut. I halvlekens sista minuter hade vi genom Haris två jättelägen men deras målvakt hade nog en av sina bättre dagar och kunde freda målet.

När andra halvlek är på gång så dröjer Köpings tränare kvar lite o väntar in domarna för att handtacka dom o ge några berömande ord som bra dömt o fortsätt så i andra halvlek ??????.
Vi har tydligen mycket kvar att lära.

Vi startar andra halvlek bra och i den 50:e minuten jublas det då vi efter en hörna till slut får in bollen på tredje skottet men tyvärr är flaggan uppe för offside.
Våra förhoppningar om seger får sig tyvärr en knäpp på näsan i den 53:e minuten när Nikola satsar för hårt i en tackling och även om han inte träffar spelaren känns det gula kortet okej. Då han tyvärr fick ett billigt gult i första halvlek är det bara för oss att än en gång avsluta med 10 man på plan.
Vi hade dock positiva vibbar från senaste matchen då vi vände matchen efter utvisning men idag blev det inte så.
I 62.a minuten får de ett inkast i höjd med strafflinjen som kastas inåt där de alltför enkelt tillåts skarva bollen vidare innåt mot mål. Det blir ett man man situation som vi förlorar och då Milos är lite felplacerad kan de ur dålig vinkel rulla in bollen imål. Lite typiskt så är det tre lite individuella misstag efter varandra som gör att målet kommer.
Detta gör naturligtvis uppförsbacken lång men vis av senaste matchen ger vi inte upp och i 68:e minuten kommer Micke fri till höger men målisen parerar och på returen är Dusan ett halvt steg för långt fram så han får bara halvträff.
Vi fortsätter hålla spelet bra uppe trots motvind och en man utvisad och när vi får upp bollen till anfallarna känns vi ganska giftiga. Detta visar sig i den 86:e minuten då Dusan frispelas i vänsterläge av Haris men det låter tjatigt för deras målis gör ännu en fin insats och priset till matchens lirare i Köping är ett mycket lätt val.
Vi kämpar på ända till slutet och har en hel del halvlägen där det största kom i den 83:e minuten då många med mig började jubla när vi på en högerhörna stöter bollen mot mål men mitt i jublet dyker en köpingspelare upp på mållinjen och kan sparka bort bollen.

Ska vi ha nån spelarkritik så visade våra toppforwards att de kan skapa lägen när bollen väl kommer till dom men de måste dock visa mer killerinstinkt i avgörande lägen. Med mer distinkt aggerande i många lägen hade vi haft ett par tre mål till. Micke ska ha en extra eloge för sitt defensivslit då han många gånger syntes nära vår kortlinje i jakt på motståndare. Vidare så gjorde nog Anton sin bästa match i A-laget någonsin då han förutom sin offensivkunskap tog ansvar i defensivjobbet. Just det sista gör att några spelare som var okej offensivt inte får godkänt då de inte alls sköter hemjobbet som iallafall jag tycker man kan kräva av mittfältare på vilken nivå den än kan vara.
Anton kanske skulle lyfts upp högre i plan när vi jagade kvittering då han kan slå sin motståndare i man man lägen.

Ska man sammanfatta denna match så är det konstigt att vi måste krångla till spelet på egen planhalva så ofta för när bollen kom upp i anfallslinjen hotade vi gång på gång. Det var inte en eller två gånger utan närmare 20 gånger som vi endera gav bort bollen genom slarviga passningar eller låste fast oss i ett besvärligt läge när vi enkelt kunde löst det hela med en längre boll. Det är lite typiskt att vi i de två senaste matcherna kunnat skapa mycket trots utvisningar men då har vi varit tvungna att lyfta fler längre bollar.
Vi har även spelare som måste visa mycket mycket mer för att få godkänt och då speciellt i defensivjobbet men det har vi nu sagt i tre matcher så man hoppas innerligt att det tas upp från högre ort.

Matchfakta: 1-2 (1-1)
0-1 15min straff som är lite tveksamt dömd
1-1 20min Dusan Kanonfrispark direkt imål från ca 25met
------------------------------------------------------------------------------
54min Nikola utvisad
1-2 62 min skott från snäv vinkel efter lite dåligt försvarsspel på några ställen.
69min Marco in Philip ut
73min Nenad in Mohammed ut